Zoek
Sluit dit zoekvak.
Lentinus edodes

Shitake

Parel van de oosterse gezondheidszorg: shiitake paddenstoel. De shiitake paddenstoel (Lentinus edodes) is werkelijk een culinaire delicatesse. Ruim 2000 jaar geleden werd Shiitake reeds gesmaakt in tal van Oost-Aziatische regio’s, niet in het minst voor zijn buitengewoon gezonde eigenschappen.

Parel van de oosterse gezondheidszorg: shiitake paddenstoel
De shiitake paddenstoel (Lentinus edodes) is werkelijk een culinaire delicatesse. Ruim 2000 jaar geleden werd hij reeds gesmaakt in tal van Oost-Aziatische regio’s, niet in het minst voor zijn buitengewoon gezonde eigenschappen. Shiitake wordt ook eikenzwam genoemd omdat hij zo vaak voorkomt op Japanse eikensoorten. De benaming stamt af uit het Japans: “shii” verwijst naar de “eiksoort” en “take” is Japans voor “paddenstoel”.

Voedzame paddenstoel
Shiitakes helpen bij kortstondige vermoeidheid. Zo geven ze niet alleen pit aan een gerecht maar als het ware ook aan de consument. Deze wijsheid stamt al uit het oude Japan waar shiitake maaltijden werden voorgeschoteld om opnieuw fit te worden. Hoe dit komt? Shiitake heeft een hoge voedingswaarde, ondersteunt het bloedvatenstelsel en een gezond zuurbase evenwicht.

CressanMyco helpt de cholesterol beheersen
Regelmatig gebruik van shiitake draagt bij tot het behoud van een normale cholesterolspiegel. Dit is een van de redenen waarom shiitake inmiddels wereldwijd wordt gebruikt.

CressanMyco ondersteunt het afweersysteem
Dat shiitake het afweersysteem ondersteunt, weet men sinds eeuwen. Het hele jaar door kan je van zijn afweerondersteunende invloed genieten, en het is een ideale wintertip. Wie wil nagaan hoe shiitake op deze wijze de cellen en weefsels gezond houdt, raadpleegt best een therapeut of arts. Niet gebruiken bij paddenstoelenallergie of auto-immuunziekte.

Top 3 van belangrijke toepassingen voor dit “whole food” vriesdroogpoeder van shiitake:

  1. ondersteuning van afweersysteem en bloedvatenstelsel
  2. behoud van een normale cholesterolspiegel
  3. kortstondige vermoeidheid