Zoek
Sluit dit zoekvak.
Myrciaria dubia

Camu-camu

Een tropische vrucht rijk aan goed opneembare vitamine C. Camu-camu (Myrciaria dubia) is een inheemse struik in de moerassige regio’s van het Amazoneregenwoud, van Colombia over Venezuela en Peru tot in Brazilië. De ronde vruchten dragen dezelfde naam en staan bekend voor hun bijzonder hoog gehalte aan vitamine C.

Tropische vrucht rijk aan goed opneembare vitamine C Camu-camu (Myrciaria dubia) is een inheemse struik in de moerassige regio’s van het Amazoneregenwoud, van Colombia over Venezuela en Peru tot in Brazilië. De ronde vruchten dragen dezelfde naam en staan bekend voor hun bijzonder hoog gehalte aan vitamine C. De vruchten worden geoogst als ze nog groen zijn en het hoogst mogelijke gehalte aan vitamine C bevatten.

100% natuurlijke vitamine C, in volledige plantaardige matrix
Camu-camu is de vrucht met de hoogste concentratie aan vitamine C, een “essentieel” vitamine want ons lichaam kan zelf geen vitamine C aanmaken. CressanCamu bevat enkel de authentieke, natuurlijke vitamine C uit de vrucht. Deze vitamine C is van nature omringd door flavonoïden die haar opname en fysiologische werkzaamheid verhogen. De plantaardige matrix is hiervoor verantwoordelijk. In een plantaardige matrix zitten verschillende bestanddelen op een specifieke manier bij elkaar omdat ze in die indeling het beste werken. Er zitten zelfs bestanddelen tussen die tot op vandaag nog niet geïdentificeerd zijn. Een ingenieuze complexiteit van de natuur waar we als consument maar beter kunnen van profiteren!

Bioactieve stoffen als extra antioxidanten
Camu-camu is een belangrijke antioxidant. Dit is deels te danken aan het vitamine C gehalte, maar ook aan de aanwezigheid van fenolische bestanddelen. Antioxidanten bestrijden de vorming van vrije radicalen. Stel het u voor met een appel die u doormidden snijdt. De appel verkleurt bruin door de vorming van vrije radicalen. Wrijft u het snijvlak in met citroensap dan behoudt de appel zijn kleur. Het citroensap is hier de antioxidant. In uw lichaam doen de antioxidanten uit CressanCamu dus dienst als vrije radicalen-vangers. Antioxidanten zijn alvast heel belangrijk voor rokers. Wist u dat één sigarettetrekje 10 miljoen keer 1 miljard vrije radicalen oplevert? Eén sigaret eist ongeveer 25 mg vitamine C op uit uw lichaam.

CressanCamu vitamine C verhoogt uw weerstand
Door abrupte verschillen in temperatuur en luchtvochtigheid kunnen de luchtwegen het hele jaar rond extra ondersteuning gebruiken: van huiskamer naar vrieslucht tijdens de winter, van zwoel naar fris na een zomers onweer, vanuit een auto met airco naar de warme buitenlucht. Uw keel en luchtwegen kunnen deze schommelingen niet altijd even goed opvangen. Met een regelmatige inname van vitamine C wordt uw natuurlijke weerstand versterkt en ervaart u gezwind meer energie.

Top 5 van belangrijke toepassingen voor deze “whole food” vitamine C uit camu-camu:

  1. ondersteuning van het afweersysteem en de circulatie*
  2. huid, kraakbeen, botten, tanden en tandvlees in goede conditie houden*
  3. bescherming tegen vrije radicalen*
  4. energieleverancier*
  5. betere opname van ijzer*

*Vitamine C