Zoek
Sluit dit zoekvak.
Urtica dioica

Brandnetel

Grote brandnetel (Urtica dioica) groeit wijd verspreid in Europa en Azië. En misschien is het voor u wel een van de meest bekende planten. De bovengrondse delen van de grote brandnetel kennen een traditioneel gebruik in kruidenmengsels om de gewrichten soepel te houden. Ze zijn overigens ook goed voor de urinewegen.

Grote brandnetel (Urtica dioica) groeit wijd verspreid in Europa en Azië. En misschien is het voor u wel een van de meest bekende planten. Wie kent niet de minder prettige ervaring bij aanraking met de verse plant. Gelukkig prikken gedroogde brandnetelbladeren niet meer. Zoals het hoort, zijn de CressanOsteo brandnetelbladeren jong geoogst tijdens het bloeiseizoen. Daarna zijn ze gedroogd, tot poeder verpulverd en puur aan de capsules toegevoegd. Het grote voordeel van CressanOsteo is dat de brandnetels konden groeien op een niet-verontreinigde bodem, wat je bij zelfpluk niet altijd weet.

Brandnetel is een bron van goed opneembaar silicium
Brandnetel is gegeerd voor zijn goed opneembaar silicium. Silicium is een sporenelement uit onze voeding, en komt voor in de vorm van natuurlijke siliciumdioxide en silicaten.

Brandnetel is goed voor urinewegen en soepele gewrichten
De bovengrondse delen van de grote brandnetel kennen een traditioneel gebruik in kruidenmengsels om de gewrichten soepel te houden. Ze zijn overigens ook goed voor de urinewegen.

De silicium uit brandnetel draagt bij tot het behoud van gezonde nagels en een goede conditie van het haar
Producten die goed zijn voor de nagels zijn dit vaak ook voor het haar. Dit principe geldt alvast heel goed voor silicum. Dankzij zijn siliciumgehalte wordt brandnetel sinds jaren aangewend om haar en nagels te beschermen.

Top 5 waarom u deze zuivere brandnetelbladeren zou gebruiken?

  1. Silicium draagt bij tot een goede conditie van het haar
  2. Silicium ondersteunt het behoud van gezonde nagels
  3. Als ondersteuning van de gewrichten
  4. Omdat ze goed zijn voor de urinewegen
  5. Als bron van goed opneembaar silicium